mammayarre

Välkommen till min vardag! En vardag som inehåller lite vab, hämtning och lämning på dagis, mat, mys och mkt bilder på mina barn. Inte mkt glamour här inte. Jag är inte ute efter att bli känd med min blogg, mest bara skriva av mig och dela med mig av mitt liv för familj och vänner. Många av dom som man inte hinner träffa när en hektisk vardag tränger sig på 😀💜

Fastan

Publicerad 2013-06-28 09:42:42 i Allmänt

Som jag skrivit förut så är Tomas o jag sålda på det här med Periodisk fasta. Och det finns olika metoder men den vi har kört nu i snart tre veckor är 16:8, man fastar alltså 16 timmar och äter 8 timmar. Vi ville ha en ordentlig start och nu när vår kropp är "omställd" och van vid fasteperioder så byter vi nu metod. Vi ska gå över på 5:2 fastan. Man äter alltså 5 dagar i veckan och fastar 2 dar i veckan. Jag är alltså ingen expert på sånt här, så vill du veta mer om du vill/kan fasta ta reda på information innan du börjar!




Tjoo ♥

Aaaall byyyy myyyy seeeeelf :-)

Publicerad 2013-06-27 19:23:09 i Allmänt

Nu sitter jag här, på pizzerian haha. Känner mig taskig då jag valt att äta min middag här och inte hemma :-(. Lämnade gubben hemma med två tornados som oxå skulle nattas hahaha stackars gubbeeeeen!! Han har ju trots allt varit på föreläsning hela dagen, i skövde!! Men jag handlade öl som kompensation för att jag stack ;-). Det var länge sen (tror jag) som jag kände att jag behövde ett break. En stund för mig själv lixom. Och nu när jag sitter här ensam kan jag faktiskt erkänna att det är SKÖNT!!


Tjoo ♥

Vad är det som händer???

Publicerad 2013-06-27 16:49:15 i Allmänt

Det här har ALDRIG hänt! Lia somnade sittandes i soffan bara sådär :-/ hon måste vara riktigt trött tjejen ♥
Måste bekänna en sak, idag tycker jag att Elvis är skit jobbig, han testar verkligen gränser nu för fulla muggar! Fy faaan säger jag bara. Jävla tänder oxå som spökar. Min glada lilla pojke är inte så glad och söt som han brukar vara. Han är som en tonåring i miniatyr haha han är kaxig, dryg och lussnar inte för fem öre. Han busar heeela tiden och jag pallar inte. Tomas är snart hemma och då ska jag få be att ursäkta mig en stund och kanske gå en prommis eller ta en tur med cykeln ;-)

Min sömntuta ♥


Tjoo :-)

Back on track!

Publicerad 2013-06-26 10:36:20 i Allmänt

Lämnade en jääätte ledsen Elvis på dagis idag :-(. Jag anser mig själv vara en "cool" laid back mamma men det var jobbigt att "lämna" honom så ledsen. Hoppas det släppte fort för han.

Annars då, vad händer(o fötter hihi)? Vi har varit i Stockholm, firat midsommar, varit o hälsat på Tomas moster Gunilla, träffat farbror "piter" hans fru och barnens kusiner Freja,Erik och Alma. Tomas moster har hästar så vi träffades ute på stallet och alla barnen fick rida. Lia red för första gången i sitt liv och hon tyckte det var jätte roligt. Hon var som gjord för ridning. Skäms lite över att jag tvekade på att hon ens skulle våga sig upp på hästen :-/. Det var knappt hon ville dela med sig av hästen till resterande kusiner ;-) tur att hon har så snälla och väluppfostrade kusiner som lät henne rida lite extra och lät även henne sitta med på rundan tillbax till stallet. Efter hästridning åkte vi tillbaka till moster Gunilla med familj och där väntade en underbar lunch och fika. Man får alltid god mat där. Vi firade midsommar med min släkt, inte hela släkten men nästan. Vi åt massa god mat och en o annan dryck ;-), jag är tråkig så jag drack bara en cider :-) men min törstiga karl drack nog för oss båda hahaha för han gick hem med min bror och där däckade dom båda i brorsans soffa :-). Om jag var glad? Nää inte särskilt ;-). Men jag unnar honom det för jag vet hur mkt han älskar min familj och släkt!
Trots att vi hade tre otroligt härliga dagar så märker man att det tär på barnen att flänga runt som vi gjort. Mycket folk och intryck tar musten ur inte bara barnen utan oss vuxna oxå. Tur att vi snart bor nära så att man kan åka hem till sig efter div tillställningar och kamma ut besöken, inte träffa hela tjocka släkten på en helg lixom det funkar inte haha. Aja vi är nu back on track. Tomas har jobbat sin sista natt EVER (hoppas jag) och han är nu redo för sista jobb veckan på bruket. Men innan dess lite ledigt ;-)

Vilket väder vi har idag då, det verkligen öser ner. Jag har massa bilder att visa dig men dom får du i ett annat inlägg ;-)

Tjoo ♥

Glad midsommar!!

Publicerad 2013-06-21 20:54:27 i Allmänt

Vädret är ännu på vår sida ;-) Jag sitter hemma, morsan hjälpte mig natta barnen och ensam kvar med dom blev jag. Tompa är nere på gården och fortfarande firar. Vilken underbar dag vi haft, hela (nästan) släkten firar ihop, det kan inte ha blivit bättre!

Lämnar er med en enligt mig vacker bild, det kan inte bli mer äkta kärlek än så här ♥


Tjoo♥

Good morning :-)

Publicerad 2013-06-18 09:28:16 i Allmänt

Lovley att vakna till fint väder och en glad Lia :-) hon var på jätte dåligt humör igår så när hon vaknade idag var hon helt underbar. Elvis vaknar alltid glad, skrattar, ja han blir genuint glad när man kommer in i hans rum ♥

Vi lämnade barnen på dagis och sen tog jag och Tomas en promenad ner till vattnet med lite kaffe som avnjöts i solen. Vi pratade lite om Stockholm och vi håller tummarna över besiktningen av badrummet som ska göras idag :-/

Nere vid vattnet :-)


Tjoo♥

End of day!

Publicerad 2013-06-17 20:37:13 i Allmänt

Slår aldrig fel, Tomas dricker ett par bärs och går på YouTube på en gång. Drygt när man själv bara vill zappa på tvn och bara ta det lugnt. Aja....man måste väl låta honom få sitt roliga ;-)

Det här med fastan är nog bland det bästa som hänt mig. Var tvungen och nämna det oxå haha. Vi åt som sagt Churrascos idag och jag fick knappt i mig en skiva baguette med en köttbit på, förut kunde jag nog få i mig en halv baguette (av dom stora)...blev såååå mätt på det och jag kan knappt tro på hur bra jag mår jämfört med förut. Helt otroligt!

Annars händer inte så mkt, barnen mår bra (peppar peppar) och vi vuxna, vi är mer än lyckliga över livet vi lever ♥

Tjoo :-)

Rensa rensa

Publicerad 2013-06-17 12:30:05 i Allmänt

Skönt att ha gubben hemma, ikväll blir det grill till middag, vi ska äta Churrascos som är en chilensk delikatess ;-)
Har rensat bland barnens kläder och det är en hel del (mest babykläder) som vi har! Skönt att få saker gjort. Nu hämta barnen på dagis :-)




Tjoo ♥

Natti natt

Publicerad 2013-06-16 23:15:06 i Allmänt

Tänk vad dagarna skiljer sig från varandra...rätt så mkt oxå. Igår hade vi en super fin och härlig dag, idag inte så härlig! Elvis är rätt så gnällig till o från...men sen kan jag undra ibland om inte jag "skriker" en del i onödan oxå. Jag har en en så jäkla gäll röst så att prata "normalt" vad är det? Jag kallades ju inte DV (decibelvarning!) för intet när jag var ung ;-). Jag skriker barnen skriker, det slutar upp med kaos och jag är känslomässigt dränerad när Tomas kommer hem. Hahaha slår aldrig fel när han jobbar 7 dagar i sträck och dessa jävla 12-timmars dagarna!! Mycket faller på mig, på den som inte jobbar mao, inte så konstigt egentligen det är väl så i vissa familjer. Jag är bara glad (läs överlycklig) att Tomas inte är nån sån jä*la machist snubbe som vill ha allt serverat för sig och som tycker kvinnan ska göra allt i hemmet, nä tack o lov för det!! Han är väl uppfostrad min man :-). Det ska bli skönt att få ha honom hemma på helgerna PERIOD när vi flyttar till Stockholm!!

Ja för att göra en lång historia kort så har jag fått mkt gjort idag. Har även hunnit med ett par ego bilder oxå ;-) enjoy!



Elvis är nyklippt oxå...by moi ;-)


Tjoo♥

Det här med städning

Publicerad 2013-06-16 15:12:06 i Allmänt

Det är så tråkigt att städa, men skönt såklart när det är klart! Idag har jag dammsugit och skurat, har även torkat lite skåp i köket, omorganiserat barnens rum,renbäddat och tvättat, för att inte tala om fixat i köket. Men man skulle inte kunna tro det när man ser hur det ser ut nu!! Smulor överallt, leksaker o skit överallt oxå. HUR KAN DET VARA MÖJLIGT?? Jag ska slänga ungarnas leksaker nån vacker dag ;-). Lia är duktig på att plocka undan det hon tagit fram om man påminner henne lite, Elvis däremot har inte riktig fattat det ännu, vi får drilla honom hårdare helt enkelt. Tur jag inte behöver städa så här allt för ofta, städningen är mer gubbens grej, hålla ordning på tvätten är min :-). Vilken man alltså :-). Överallt så är jag nöjd med dagen har verkligen fått massa gjort!


Tjoo♥

Härliga sommar!

Publicerad 2013-06-16 12:54:05 i Allmänt

Det var strålande väder igår och jag och barnen hade en härlig dag. Även om den var härlig så får tyvär min kropp betala för det (i form av äcklig värk) i efterhand, men dom hade kul och då är det värt det. Vi tog en promenad in till stan tillsammans med kusinerna Felicia och Michaela och även faster Susanne. Vi åt glass och klubbor ;-) det var ju strots allt lördag. Dom sprang,skrek och skratta från första sek tills att vi började dra oss hemåt, mina barn var dödströtta mot slutet och de andra skulle vidare och bada i sjön. Jag skulle hem och natta två trötta barn och laga middag. Jag själv var heelt slut men satt ändå uppe till sent :-/. Aja man lever bara en gång!

Lite bilder från gårdagen

Mycket spring med två små ♥


Följa John (Elvis) :-)


En kusin på varje unge :-)


Bildbomb deluxe!!

Publicerad 2013-06-15 13:39:04 i Allmänt


Utan mig och den här, underbart galna gubben så skulle inte dessa barn här nedan finnas ♥ Det låter så klyshigt, men jag vill verkligen tacka livet för att den satte dig i min väg. Te amo ♥



Prinsen Elvis och Prinsessan Lia ♥


Dom är såå lika varandra


Elvis följer Lia vart hon än går....så gulligt :-)



Charmören har lärt sig att flörta ;-) *blink blink*



Hon kan oxå vara charmig och flörtig haha ;-)



Ville lägga upp dessa bilder för dom visar verkligen vem Elvis är...GLÄDJE ♥ Hoppas han fortsätter vara så genuint glad och charmig livet ut :-)




Tjoo ♥

Blev lite fel!!

Publicerad 2013-06-15 11:42:14 i Allmänt

Här är bilden för förra inlägget...JÄVLA SKIT BLOGG.SE!! :-/





Tjoo ♥

Jag fattar inte...

Publicerad 2013-06-15 11:28:19 i Allmänt

att den här pyttipannan är 2 portioner!!! För vem, för en jätte? Haha kanske för Tomas ;-)

Hejsvejs :-)

Publicerad 2013-06-14 10:31:20 i Allmänt

Hur är läget? Jag mår alldeles utmärkt :-). Jag har ju som du kanske märkt skrivit lite hemlighetsfullt här inne ett par gånger nu och nu kan jag faktiskt berätta att vi ska flytta! Vi flyttar tillbaks till Stockholm, där vi hör hemma haha. Mycket som måste fixas och det här blir femte(!!!) gången vi flyttar.. trodde aaaldrig att vi skulle flytta så mkt hahaha. Allt känns så jävla bra.
Det finns bara två saker som ger mig ångest och det är bl a att barnen inte har dagisplats ännu. Vi står i kö till fem förskolor men ingen plats ännu :-/. Lägenheten är nyrenoverad i samtliga rum och nu ska det totalrenoveras i badrummet, det i sin tur gör att vi inte kan bo där så länge den renoveras. Saken med det är att Tomas har fått jobb och börjar v.32, direkt efter semestern. Det betyder i sin tur att jag och barnen måste bosätta oss hos min mamma. Hur länge? Ja, så länge som det tar att fixa badrummet tyvärr :-(. Det är det enda som bekymrar mig just nu. Jag är så otroligt tacksam att morsan ens kan ge oss den möjligheten att få bo där medans, men jag är så otroligt "klarar mig själv" att det kommer bli svårt. Speciellt med två barn! Men samtidigt så måste jag erkänna att vi kommer behöva mkt hjälp nu framöver. Det vore dumt att neka folk som erbjuder sig att hjälpa, eller hur?! Skulle du kunna flytta tillbax till förälder som i vårt fall? Time will tell! :-)


Tjoo♥

PF!

Publicerad 2013-06-13 12:11:03 i Allmänt

Min lunch efter 16 timmars fasta....MUMS!!



Tjoo ♥

Favvo drinken!

Publicerad 2013-06-05 23:55:39 i

Alltså jag ÄLSKAR Jordgubbs Daquiri....så pass mycket att jag unnade mig en igår och en till idag haha :-) super gott!



Tjoo ♥

Frånvaro...

Publicerad 2013-06-05 21:58:42 i

ja det går verkligen upp o ner det här med bloggandet! Tur att jag bara glr det för "nöjes skull" mest för mig själv. Mycket som händer i våra liv just nu och jag prioriterar det för tillfället, inget negativt.

Vi har varit i Stockholm och hälsat på familjen och gjort andra hemliga saker ;-) dryg jag känner mig när jag inte berättar, men snart kan jag berätta.
Det är ofta jag tänker på vem som läser det jag skriver. Vågar DU lämna ett litet spår i form av en hälsning elller så så gör det ;-)


Tjoo ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela