mammayarre

Välkommen till min vardag! En vardag som inehåller lite vab, hämtning och lämning på dagis, mat, mys och mkt bilder på mina barn. Inte mkt glamour här inte. Jag är inte ute efter att bli känd med min blogg, mest bara skriva av mig och dela med mig av mitt liv för familj och vänner. Många av dom som man inte hinner träffa när en hektisk vardag tränger sig på 😀💜

Tröött mamma :/

Publicerad 2012-02-18 18:39:21 i Allmänt

Frank Sinatras- My way går i bakgrunden när jag sitter här och skriver. Lia dricker sin välling och borde snart/nu vara färdig. Hon går alltid och lägger sig vid den här tiden, men nu är hon kaputt då hon dragit på sig världens förkylning :( den värsta hon haft hitills i hennes lilla liv. Hela pluttans dag har präglats av feber, gnäll, vila, vattenpauser och självklart liite lek :) har dock inte varit så mycket fart på henne som det brukar, men det är väl kanske inte så konstigt. Detta har för mig då resulterat i total utmattning haha, fast tror nog att jag gått på nån särskild extra energi boost idag. Måste vara vår MAMMA MODE som vi går in i när våra barn är sjuka. Gubben jobbar natt villket på nåt sätt är det skönaste passet han har, för då är han åtminstonde hemma och jag kan väcka honom om jag nu skulle behöva nåt eller om jag nu vill ha hjälp. Men stackarn är ju helt slut oxå hehe och jag kan förstå honom, denna vecka har varit tuff för han. Anledningen att jag tycker synd om han är för att han inte riktigt klarar stress så bra (inte alls hahaha) och han bor med världens mest stressigaste fru hahaha han är en riktig "skalman" karaktär min gubbe hahaha men jag älskar honom för det, för det är det som kompletterar oss. Han tar ner mig på jorden och jag tar upp honom ett snäpp haha! Det i sin tur resulterar i att VI blir det bästa teamet EVER, Mr & Mrs Hansson!

Tänkte göra detta inlägg kort då jag "bara" hade tänkt att bädda ner mig i soffan och bara glo sönder tvn. Tillsammans med mig har jag Chokladpudding med grädde och lite senare gör Popcorn och coca-cola mig sällskap ;)
Passar på att önska er en fortsatt trevlig helg och hoppas ni som läser min blogg har lite överseende med att jag just nu kanske inte riktigt prioriterat bloggen som sig bör. Kanske t o m blir värre framöver, då jag just nu är i vad jag kallar chill mode inför min "kläcknings mode". Ja med andra ord så är jag i förberedelserna för att föda :) och jag hoppas det sker snaaaaaart. Håller er såklart uppdaterade om hur det går med det ;)

TREVLIG HELG!!! Kram från oss <3

Såå taggad!

Publicerad 2012-02-15 22:39:42 i Allmänt


Jag vill bara att den här förlossningen ska sätta igång snart!! Känns som en lååång väntetid det här. Värre denna gång än det var när jag skulle föda Lia. Tänk så olika det kan vara från graviditet till graviditet. Har dock ännu lite grejjer kvar att fixa, men idag har jag iaf tvättat lillens kläder. Imorgon måste jag packa väskan med saker som ska med när det är dags. Tomas måste fixa sängen som ska in i vårat sovrum tillsammans med skötbordet. Vi tyckte båda att Lia börjat bli lite för stor för skötbordet, och hon har ju blivit så duktig på att hjälpa till vid på och avklädning så vi kom väl fram till att vi ska fortsätta att köra på utan skötbord. Vi skulle nog kunnat tagit bort det tidigare, men eftersom jag är gravid så har det på så sätt varit lättare för mig att byta på henne vid skötbordet. Kommer nog gå smidigare sen när bebisen ploppat ut ;) och jag inte längre har denna STOOORA mage haha.
Tomas tjatar om att jag inte ska säga så mycket om magen, "du kommer sakna den där magen mer än du anar" säger han till mig, såklart att jag säger nääää det kommer jag absolut INTE att göra och ber han spela in på video när jag säger så hahaha. Klart att man kommer att sakna magen och alla "små" sparkar och rörelser därinne ifrån, men ibland kommer man till en gräns där man bara känner att nu jävlar vill jag ha ut ungen, man orkar lixom inte vara gravid, nån gravid som känner igen sig i detta?? Man vill ju samtidigt ha bebisen hos sig nu, extra mycket nu speciellt när man vet vad det innebär att ha barn. Man känner sig som ett otåligt barn på julafton hihi. Det är så roligt att se gubben denna gång, han var så "tuff" när Lia skulle komma och verkade nästintill oberörd av allt som hände runt omkring. Men nu, haha nu är han så otålig på att träffa sitt andra lilla barn så han nästan spricker. Och han är sååå nervös stackarn, nervös för det mesta haha min älskade gubbe <3
Jaja håller er uppdaterade om vad som händer ;)

Vi har lite sjukstuga här hemma :( Lia som snorar och har en jobbig hosta. Kan inte låta bli att tycka synd om min lilla älskling, samtidigt som jag måste erkänna att jag tycker det är så jobbigt att jag inte riktigt har orken eller tålamod för "gnäll", ja men ni vet, det här "jag är inte nöjd med nåt gnäll" som vi vuxna oxå kan få när vi är sjuka. Men såklart jobbigare för barn eftersom dem inte kan uttrycka sig på nåt annat sätt än med just "gnäll". Men jag tror att jag känner så för att jag just nu är höggravid och det är mycket som går emot mig med alla hormoner och så hahaha stackars mina nära och kära. Stackars syrran Gisela som måste stå ut med mig under sitt besök, det kommer bli bättre hoppas jag på ;) Gubben säger att han "är van" och pluttan hon är så tuff min tjej (som sin mor hihi) så hon tar mig med en nypa salt, trots sin unga ålder. Jag har en fin och VÄLDIGT förstående familj.
Tänkte lämna detta inlägg med ett par bilder. Kram till er därute <3 sov så gott och dröm fina drömmar!


Vår FIIIINASTE lilla skatt...jag smälter när jag ser henne <3




Naaaaw vad fina dem är <3




En inte så road Lia hahaha




36 fullgångna veckor...inte långt kvar ;)







14:de Februari!!

Publicerad 2012-02-14 19:28:04 i Allmänt

Vilken dag som helst. Eller kanske inte ändå, idag är det Alla Hjärtans Dag. Företagens dag att tjäna pengar på oss människor som är suckers för romantik haha. Inte mycket har hänt idag trots denna "speciella" dag. Jag vill inte verka så cynisk och bitter för jag älskar (trots min bitterhet gentemot denna dag) att ta hand om , lite extra, den/dem jag älskar mest. Men jag tycker att jag gör det året runt och inte just bara på denna dag. Jag fick en extra fin Alla Hjärtans Dag present idag av min man, jag fick sovmorgon hihi!! Han gjorde iordning Lia och gjorde frukost till oss (fast jag drack bara ett glas vatten) medans jag låg kvar i sängen, DET betyder mer för mig än vad lite choklad eller blommor gör (nu skrattar säkert min gubbe). Varför han skrattar, kanske ni undrar?! Jo, för att jag alltid har varit en sucker för romantik (ja ni vet som i filmer) medans han typ aldrig riktigt brytt sig. Han är en romantiker på sitt egna lilla sätt, men han är värdelös på att komma ihåg födelsedagar och andra "speciella" dagar. Det har oftast varit jag som har gått in för det mest. Men måste ändå säga att han har blivit myyyycket bättre på det på senare dar. Man kan visst lära en gammal hund att sitta hahahaha. Men han har visat mig genom dessa 14 år tillsammans att han uppskattar och älskar mig, och jag hoppas att han känner att jag gjort detsamma :)

Men visst fick cyniska lilla jag blommor, kort OCH choklad på denna dag hihi <3
Kram till er kärlekskranka därute ;) hoppas ni haft en underbar dag <3


                                      TACK giggi och älskling för detta!! NI är bäst <3
                                     

Trööööött...

Publicerad 2012-02-13 19:35:04 i Allmänt

är bara förnamnet på hur jag känner mig just nu. Har precis (19.00) nattat en jätte trött liten tjej. Tur att hon somnade på en gång ;). Idag har vi haft full rulle här hemma. Gubben och jag har rensat papper och rensat i våra pärmar, inget roligt men det måste ju göras. Det var iaf skönt när det var gjort. Tiden gick så jäkla fort och innan vi visste ordet av det så skulle tjejen hämtas på dagis. När vi kom hem la sig gubben och vilade, eftersom han jobbar natt denna vecka. Lia vilade oxå och jag och Gisela bänkade oss framför tvn en stund.
Sen tyckte jag bestämt att lill syrran skulle baka bröd, så tack vare henne har vi nu nybakt bröd här hemma, mmmm såååå gott!! För att vara första gången på hela 18 år som hon bakar, måste jag säga att dem vart riktigt goda och fina. Mycket fint som händer med min lillasyster nu. Och det är så roligt att få vara med i hennes utveckling. Jag och Tomas kommer alltid vara där för att hjälpa och stödja dig sis i vad du än väljer att göra. Vi känner oss hedrade över att du släpper in oss i ditt liv, Tack!! Många fina saker kommer din väg Gisela, glöm bara inte att se dem <3
Får inte glömma att nämna att vi idag hade finbesök här hemma ;) Tomas storebror Peter kom och hälsade på. Han hade haft möten idag i örebro och "svängde" förbi oss på vägen hem. Jätte roligt!! Vi hade inte setts sedan Lias 1 års kalas i Oktober förra året. Vi bjöd på middag och nybakt tigerkaka (som jag bakat). Det var riktigt trevligt. Tack för besöket!!
Ikväll känner jag att det nog blir till att lägga sig tidigt, så jag ska avsluta detta inlägg och gå och "umgås" lite med tvn...eller jag menar syrran haha. Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll och hoppas er vecka blir amazing :)
Kramar från oss i lilla staden <3



And the bakning has begun hahaha




Dem ser riktigt fiiina ut :)




Lia tycker att nåt är roligt?




Resultatet :)

R.I.P Whitney Houston!!

Publicerad 2012-02-12 11:32:19 i Allmänt


                                                  Ännu en stjärna  som tänts i stjärnhimlen :(



                                

.....

Publicerad 2012-02-11 19:43:30 i Allmänt

Ännu en dag som gått till ända. Fy vad jag är trött. Och ooont har jag oxå. Den här foglossningen har verkligen tagit kål på mig denna gång. När jag väntade Lia hade jag det oxå, men inte så stark som denna gång. 2 veckor efter jag slutat jobba (på akuten) kom Lia. Fatta!! Jag kunde jobba, visst jag hade ont, men det är inget jämfört med hur ont jag har nu. Nu, nu kan jag knappt gå eller röra mig. Eller alltså jag kan röra mig men det är svårt för aj aj aj vad ont det gör. Jag har mest tyckt synd om Lia, för jag har inte kunnat gå ut med henne denna vinter iaf inte dem senaste två månaderna. Vi har varit hembundna :( hade det inte varit för min gubbe och Dagis så vet jag inte vad jag/vi hade gjort!
Tomas jobbar ju skift, det innebär att han jobbar natt 1 vecka, 1 vecka dag och 1 vecka eftermiddag/kväll MEN det bästa om man får säga så är ju att han på 5 veckor är ledig 2 hela veckor. Så ni kanske tycker att jag inte ens borde klaga!? Men det är tufft att vara höggravid och ta hand om ett småbarn, men det jag menar på är att det som varit hårdast är när han varit på jobbet, för det är då jag fått ta det "tyngsta jobbet", vilket är Lia vårat lilla hjärta.
Jag ger oss stort beröm faktiskt!! Vi är fan det bästa Teamet som finns på denna jord. Tillsammans har vi klarat alla hinder som kommit vår väg, och vi kommer fortsätta att göra det! Under alla våra år tillsammans (14 år!!!) allt som vi gått igenom har bara gjort vårat förhållande starkare, det finns INGET som vi inte klarar av. TILLSAMMANS <3 Älskling, you complete me <3

Moster (syster) "gegge" kom idag <3 kul att träffa henne! Lia är ju som sagt heeelt galen i sin "gegge"så det var så roligt att se. Hoppas hon stannar ett braaaaaaa tag här ;) vi älskar vår "gegge".
Önskar er en fortsatt trevlig Lördag , alla ni därute! Kram och kärlek till er <3

Det här med Skype...

Publicerad 2012-02-11 10:42:11 i Allmänt

vilken grej!! Har precis avslutat samtal med syrran och hennes son Aaron. Jätte roligt. Det är ju bra att det finns såna komunikationssätt när man inte bor nära varandra. Det var roligt att se Aaron, och roligt för Lia att få se sin kusin och moster som hon inte sett sedan i somras förra året. Det ska vi göra fler gånger!


Nu ska vi vila, för jag är jätte trött, och nu när Lia har sin vil får man väl passa på ;)
Kraam på er finingar <3

Hejsan!

Publicerad 2012-02-10 19:59:57 i Allmänt

Tänkte titta in och skriva lite. Vi har ätit och ikväll åt vi kasslergratäng (super gott), Lia sover för natten, och Tomas är iväg och tränar. Jag, jag sitter här bänkad framför tv:n och tänkte bara ta det lugnt resten av kvällen.
Det blev lite ändrade planer ang moster "gegges" besök. P ga försenad tunnelbana (händer bara i sthlm såklart) så missade Gisela sin buss :( men hon ringde för ett par timmar sedan och sa att hon kommer imorgon istället jiiippiiii, vi blir så glada över att hon vill komma till oss. Så imorgon håller vi tummarna för att allt går som det ska, och att Gisela kommer fram säkert :)

Tomas frågade mig om jag var nervös inför lille Elvis ankomst. Vill nog inte säga att jag är nervös inför förlossningen, utan mer för livet efter förlossning. Känns som att man precis anpassat sig till livet med 1 barn, och nu så kommer numero dos hihi. Men jag kan ändå inte låta bli att längta nåt så förbaskat. Ja blandade känslor är precis vad som råder hos mig. Nog för att det är såååå spännande,  men vi lämnar det så, för att enligt mig kan man ALDRIG förutse hur livet ska bli. Speciellt inte när det kommer till barn.
Nu väntar jag bara på att gubben min ska komma hem, bad honom köpa med sig lite saker hem (hoppas han kommer ihåg) och då ska jag göra iordning till mig själv en liten (läs STOR) Jordgubbsmilkshake...mmmm så gott det ska bli. Tomas han får dricka vatten hahaha ;) närå klart han oxå ska få en.
Tack för mig och jag önskar er en super kväll, och helg, för nu äre heeeeeelg mina vänner!! Ha det så jäkla skönt nu. Kram från oss <3

Saknat mig ;) ??

Publicerad 2012-02-10 10:46:44 i Allmänt

Sådär ja!! Nu är man tillbaka här. Efter 7 lååååånga veckor har vi nu äntligen fått tillbaka vår data. Jag är så glad så ni anar inte. Det trista är dock att våran hårddisk pajjade och ALLA våra bilder sedan 9 år tillbaka försvunnit! Jag kan då tala om för er att jag har sörjt. Fy vad jobbigt det har varit. Alla bilder och videos, från Lady (vår hund som nu är i hundhimlen, hon blev 10 år), Lias födelse och bebisbilder, semestrar, ja hörrni som sagt 9 år av bilder och videosar är borta!! Jag ska inte tjata om det, men tycker bara att det är så sorgligt och det är som en slags bearbetning att älta saker o ting ;) skönt att man kan skriva av sig lite.

Mycket har hänt under dessa sju veckor. Det har varit Jul, samtidigt som ett nytt år har börjat. Och mycket har hänt med Lia och hennes utveckling, hon har blivit och fortsätter att bli en sådan jäkla härlig unge. Tomas och jag har så roligt med henne. Bebisen i magen har hunnit bli 36 veckor stor. Så om ungefär 4 veckor har vi ännu en liten här hemma. Vi längtar ihjäl oss nu. Sista spurten här och man vill bara att det ska gå fort. Vi har ännu saker kvar att ordna inför hans ankomst, så man ska nog inte önska att det går så fort ändå. Nu från en sak till en annan, det finns så mycket som jag inte kommer kunna återberätta. Så därför känns det som om att jag kommer börja "på nytt" med bloggandet. Jag tar saker o ting f r o m nu. Jag är ändå väldigt glad, för även om jag varit borta så länge så finns det ni som varit inne och läst bloggen iaf :) det gör mig glad. Tack!!

Nytt år, nya tag och nytt bloggande! Hoppas ni då o då kommer in och hälsar på, kommentera gärna, då blir jag extra glad ;)! Önskar er därute en helt underbar helg. Vi, vi får besök av världens bästa "gegge", så vi ska ha det myyyys. Kram på er och ha det bäst <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela