mammayarre

Välkommen till min vardag! En vardag som inehåller lite vab, hämtning och lämning på dagis, mat, mys och mkt bilder på mina barn. Inte mkt glamour här inte. Jag är inte ute efter att bli känd med min blogg, mest bara skriva av mig och dela med mig av mitt liv för familj och vänner. Många av dom som man inte hinner träffa när en hektisk vardag tränger sig på 😀💜

No pain no gain!!!

Publicerad 2012-12-30 10:29:08 i

Hej då Lindesberg....Helloooo Sälen!
Nu är vi äntligen på väg :-)
Fy fan vad stressigt det blev :-\
Puss vi höres <3

Hejsvejs

Publicerad 2012-12-28 12:01:47 i

Har så mkt att göra inför vår Sälen resa. Det blir tvätta och packa idag och imorgon. Det är bara för några dagar men det är ju kläder för fyra personer som ska med. Man måste ju räkna med att vad som helst kan hända, speciellt när man har två små med sig. Har aldrig åkt iväg såhär med barnen förut, och det känns som om att allt måste med. Imorgon kommer alla hem till oss oxå meningen är att vi ska åka tillsammans härifrån. Ska bli kul att träffa alla, det var ett tag sen vi sågs.

Just nu är barnen friska och mår bra. Det har varit några riktigt intensiva dagar (veckor,månader hahaha) här hos oss. Lätt att man blir smått knäckt oxå när man inte riktigt får chans att vila upp sig ordentligt. Igår var Lia iväg med min svägerska och hennes dotter Michaela, dom var och fikade. Det var första gången hon var iväg själv med någon annan än hennes föräldrar. Det gick jäätte bra och hon var vild haha det visste vi redan ;-)

Jahopp det var det som var och som jag hade att säga ;-)



Tjoo <3

God fortsättning!!

Publicerad 2012-12-27 14:34:41 i

Fy fan vad blogg.se appen suuuuger!!! Hade skrivit ett mega inlägg och den kom inte upp! Vi har iaf haft det bra under Julen. Igår var Tomas moster med sambo här, hela vägen från Värmdö kom dom och lagade jäättegod mat. Svägerskan med hennes två döttrar barnens kusiner mao var här oxå, dom hade med sig jääättegod efterrätt. Vi hade det kul och mysigt, full rulle hela dan :-)

Tänkte inte skriva så mkt utan tänkte bara lägga upp lite bilder ;-)











































Tjoo :-)



Återkommer imorgon!

Publicerad 2012-12-25 18:33:13 i

Hoppas du haft det bra under Julen!? Det har vi. Nu blir det ost och Sopranos :-)







Tjoo <3

Jul in the making!

Publicerad 2012-12-23 22:05:17 i

Ja hörrni nu jäklar smider vi järnet varmt här hemma i vårat kök. Julskinkan ska griljeras, jansson ska förberedas, panacotta som blir efterrätten ska göras, hovmästarsåsen ska tillredas, köttbullarna är klara (hemmagjorda såklart), fullt ös medvetslös mao! Klapparna är inslagna och granen är klädd. Tomas var ute och högg en, whiskey lullig hihi och så var det mörkt. Det sparade vi ett par hundralappar på. Plus att det blir en rolig historia att berätta för barnen när dom blir stora <3


GOD JUL ALLA NI DÄRUTE <3



Tjoo :-)

Skitdagen före Jul!!

Publicerad 2012-12-23 12:10:47 i

Ungarna skriker och gnäller. Mamman till ungarna skriker och gnäller. Bara en sån dag idag!!



Tjoo :-)


Hej O hååååå

Publicerad 2012-12-22 19:53:30 i

Wow vad jag har fått gjort idag!! Jag har städat, tvättat och vikt tvätt, promenerat in till stan, handlat, nattat barnen och lagat mat! Så här sitter jag nu, som vanligt i min soffa hihi. Jag har nog oxå glömt att nämna att min man jobbar sin sista natt för detta år och går på en TRE veckors julledighet!!! Förstår ni vad skönt för honom?! Bra för oss, roligt och helt underbart skönt. Nästa år blir det skiftändringar på hans jobb och han kommer börja jobba fyrskift istället för femskift. Detta innebär alltså att Han/vi blir av med en veckas ledighet, han har alltså då ledigt en vecka ist för två! Men han blir då ledig på helgerna (förutom när han går på förmiddagspasset, då jobbar han som vanligt tolvtimmarspass) och det är väl bra?! Krångligt va hahaha. Nä det ska nog bli bra det där!

Jul snart då :-). Julen blev så mkt roligare och mysigare att fira sedan man blev förälder. Detta år har vi dock valt att snåla ner på julen eftersom att vi åker till sälen på Nyår. Våran, alltså familjens julklapp blir resan till Sälen kan man säga. Men vi ska ha en så mysig jul ändå <3 god mat och familjen, behöver man och finns det nåt bättre...nej inte direkt ;-)
Det är ju Elvis första Jul oxå <3

Nä nu ska jag glo tv en stund :-)

Gudmor Gisela säger det med en tattoo ;-)




Tjoo <3

God morgon!

Publicerad 2012-12-22 09:11:59 i

Vad härligt att vakna upp pigg :-) det lönar sig att gå och lägga sig relativt tidigt. Tittar ut genom fönstret och ser att det snöar, härligt tycker jag MEN det ställer till det lite för mig. Jag skulle behöva åka in till stan och handla idag med ungarna. Tänkte promenera in dom två km det är in till stan, men det får nog bli bussen in och hem då får vi se om det slutat snöa så kanske vi promenerar. Det öser ju inte ner just nu heller så vi får helt enkelt invänta och se vad som händer. Inte som i sthlm där bussar o tåg går stupikvarten ;-)

Ipren och Alvedon måste oxå intas då jag igår kväll hade ont i handen och svårt att greppa och böja två av mina fingrar. Är öm idag men tror nog att tabletterna ska funka!



Tjoo <3

Just one of those days...

Publicerad 2012-12-21 21:00:38 i

story of my life hahaha näää ja'e int bitter!! Tomas är på Julbord med sitt jobb så här sitter jag i min ensamhet och har precis avnjutit en Oxfilépasta hemkörd från ett hakelihak från stan. Idag är det Fredag och det innebär unna-mig-vad-jag-vill-dag, så liiiite godis ska jag äta, är dock proppmätt efter den stora portionen mat...phuu...!

Elvis min annars så glade kille har varit griinig idag, pain in the ja du vet vad ;-) grinat och varit jätte klängig. Klängighet är nåt av det värsta jag vet, Lia var aldrig så, så det är svårt för mig att hantera nåt sånt. Jag vill lixom bara plocka upp honom och hålla honom tätt intill mig och gosa och trösta. Men är det det han behöver? Är han för liten för att börja disciplineras? Tomas är av en tanke och jag en annan, såklart! Han är den tuffe och "hårda" i föräldraskapet. Vilket jag tycker är rätt bra och ibland skönt då jag är alldeles för förlåtande, mesig och lätt att köra över. Men är det då rätt att Tomas framställs som den "dumme" och jag den "snälla" för våra barn? Självklart är vi alltid enade men just idag var det jobbigt för mig att höra Elvis grina så som han gjorde. DOCK föll inte en endaste tår från hans ögon. Så nåt allvarligt tror jag inte att det var, för så fort jag tittade åt hans håll blev han tyst, så jag tror att han blivit lite "bortskämd" av mig. Men är det bara för att det är jag som burit och pressat ut honom ur min kropp som gör att jag känner såhär eller? Hjälp mig...det här med föräldraskap är INGEN LEK alltså haha ja det var ingen som sa att det skulle vara lätt!

Jag skrev kanske mer än jag ville och var kapabel till hihi. Nu ska jag glo på tvn sen bingen :-)
Trevlig helg <3



Min heta man <3 Tomas har ingen aning att dessa bilder åker upp här (förlåt gubben) men notera att han ser ut att vara redo för en fajt eller nåt på ena kortet haha


Mina fina killar <3<3 jag fullkomligen älskar min familj!!



Tjoo <3

Hey wait a minute mr postman

Publicerad 2012-12-21 17:12:03 i

Vi är inte så traditionella i vårat hushåll, så julkortet skickas senare och kommer väl kanske fram någon dag efter Jul! Men vad gör det om hundra år ;-)







Tjoo <3

Guten morgen

Publicerad 2012-12-21 09:50:12 i

Sitter här till den otroligt jobbiga tonen av Musse Pigg, Lia älskar mussesklubbhus, och funderar! Det sägs ju att idag 21/12-2012 är det jordens undergång!? Vad tror du? Är idag människans sista dag på jorden? Jag skulle gissa på NEJ, meeen man kan ju ha fel ;-) det återstår väl att se!


Min tillgjorda tänkarmin hahaha



Heeeeej

Publicerad 2012-12-20 19:45:29 i

Lia är uppe än, hon vilade 1 1/2 timme idag på eftermiddagen så hon är ju inte så trött. Vi, jag skriver ju, men hon sitter och tittar på tecknade barnfilmen Björnbröder 2. Är hon för liten för den kanske? Äh får väl byta om det blir läskigt ;-)

Promenerade in till stan idag, skulle handla lite mat. P g a några slarviga dagar under gubbens ledigavecka beslöt jag mig idag för att byta ut frukost och lunch mot måltidsersättningar! Det har jag fått betala för hela dagen och ännu. Jag är nämligen laktosintolerant och vi hade bara vanlig mjölk hemma idag. Har haft sååååå ont i magen av gaser och diareér så det går inte att beskriva i ord för någon som kanske inte vet hur det känns! Att gå så långt för att handla var oxå en dålig idé. När jag stod i kassan och skulle till att betala fick jag paniiiik vill jag lova, jag tog mina saker och SPRAAANG till biblioteket för första bästa toa. Det som hände sedan är historia hahaha...jag sket inte på mig om du tror det, men jäklar vad nära det var en katastrof!!


Första (och förhoppningsvis sista) gången jag skriver om mina skitvanor här för er hahaha. Nog om skitet! Jag bjuder på lite bilder tagna idag :-)




Min prins den glade och min prinsessa den allvarliga <3<3 vilket som, dom är bäst!


Hon gillar att måla, i typ fem minuter hahaha




ps. bilderna från förra inlägget är från dagarna då jag inte skrivit, men det kanske du förstod ;-)




Tjoo :-)

Välkommna tillbaka till min värld!! En dingding värld :-)

Publicerad 2012-12-20 10:41:35 i

Hur mår ni? Jag? Jag mår toppen faktiskt, lite trött och omotiverad men annars toppen! Det var ett tag sedan...ganska så mkt har hänt sen sist. Lia, Elvis OCH Tomas har varit sjuka. Barnen med kräk och diareér och Tompa förkyld. Och jag med mitt superdunder immunförsvar har även denna gång klarat mig! Vissa är bara födda med det ;-)

Det händer så mkt med barnen nu oxå så man knappt hinner med.

ELVIS, han har sakta men säkert börja ta sina första steg, han släpper taget om vad han nu än håller i och tror att han kan gå själv haha han går ett eller två steg och sen PLADASK i golvet. Emellan mig och Tomas kan han gå minst fyra-fem steg och han är duktig på att stå själv oxå, bra balans har han. Han har börjat säga ifrån till syrran oxå hihi för hon är ju på han som en iigel och ska kramas, pussas men även slåss och nypas, men vänta du bara han är en "liten" kille med STOR vilja! Han är tuff men ännu mer är han en mommasboy. Grinar och skriker gärna extra mkt när mamma är i närheten :-).
Han härmar ljud och ibland även rörelser. Han tittar upp i taket när man frågar var lampan är. Verkar veta vad titta betyder, när han är vänd emot en med ryggen och jag säger titta Elvis så vänder han sig om och börjar titta runt hihi. Han dricker själv ur plastmugg ibland går det för fort och då får han en chock av det kalla vattnet, men jag häller bara en matsked åt gången. Mycket kan han min lille prins trots hans korta ålder!

LIA, hon är ju bara sååååå jäkla skön och underbar. Men ibland även jääävligt jobbig, men det skyller jag hennes trotsiga ålder på ;-) kanske även mitt (och hennes ärvda) temprament och korta stubin på! Hon är nu blöjfri på dagarna! Hon är så söt, hon brukar säga "mamma Lia kissa kynda kynda mamma"! Krävs dock även nattövning, provade !en! gång men det resulterade i att hon fick på sig en blöja till slut ändå. Tror att vi måste komma på en bättre plan på hur vi ska göra. KOM GÄRNA MED TIPS!! Hon kan även peka ut varenda kroppsdel på kroppen och även nämna dom vid namn typ ben, hår, öga, rumpa etc etc. Hon säger mer meningar, häromdagen höll jag henne i handen när vi gick från dagis och hon släpper mig och säger, "mamma Lia kan gå", haha jaja sa jag till henne och släppte. Kan inte skriva ner ALLT som hon säger för då skulle jag få skriva hela dan, men det är mkt! Hon gillar att göra allt själv, hon kan klä sig själv, behöver hjälp med tröjor och overall och jackan men annars allt annat går bra trosor, byxor, skor, strumpor. "Mamma Lia pan" säger hon haha! Ibland har dom som inte träffat Lia (alls) på länge svårt att förstå vad hon säger men ibland förstår knappt vi vad hon säger,och det är ju inte direkt så att hon a r t i k u l e r a r när hon pratar ;-)

Ja som ni "hör" händer det grejjer!! Därför händer det att jag ibland inte prioriterar skriveriet. Tur är väl då att jag inte är ute efter att bli Top bloggerska va hahaha!! Tänkte bjuda på lite bilder oxå. Hoppas du gillar dom :-)










Bestämd tjej som INTE vill bli fotad



Elvis med en av sina söta kusiner, han var lite kinkig ;-)


Liten kille med stor mugg :-)


Dom gillar att busa ihop, kul tycker mamma :-)


Sleeping beauty <3


Nu känner jag igen min glada kille <3





Tjoo <3

Hej

Publicerad 2012-12-10 11:44:50 i

Natten har gått bra, förutom en liten hostkräkning så har Elvis fått sova och vila ut och det är det viktigaste just nu. Han har diarrer men så länge han inte kräks och han får behålla vätskeersättningen och gröten han fick imorse så tar jag hellre det än kräkningar ;-).

Lia är mkt bättre och var t om ute och åkte pulka och gick i skogen med sin pappa idag efter frukosten :-) hon var så rosig om kinderna när hon kom in. Jag gjorde iordning varmchoklad åt dom stackarna som var iskalla.




Tv-aporna vad lika dom är <3



Tjoo :-)

Maybe i spoke to soon :-\

Publicerad 2012-12-09 23:37:10 i

Vill inte ens säga det där äckliga ordet C A L I C I, även känt som k r ä k s j u k a n!! Min lilla pojke har spytt tre gånger och fyllt en blöja med skit. Jag vakar inne i rummet med honom och än så länge så har han fått behålla vätskersättningen som han fick innan han somna. Hoppas hoppas hoppas han får sova...han var så trött min älskling och jäääätte blek :-(
Jag håller ännu min tro på att det inte är calici...för vart fan har dom blivit smittade någonstans. Vi har hållt oss hemma och Tompa har inget sagt om att någon kräkts på jobbet. Calici är ju inte luftburen utan det är en droppsmitta, man måste alltså komma i kontakt med nån som är sjuk. Och ingen av oss har det.
Aja jag håller tummarna. Nu ska jag försöka sova, god natt sov så gott!


Tjoo :-)



Fishyy!!

Publicerad 2012-12-09 20:01:15 i

-Goddag tjejer sa den blinde mannen när han gick förbi fiskaffären- :-D
Skämtet stämmer bra in på mig just nu...slidkatarr deluxe. Får ringa farbror doktorn på Måndag! SUCK!!
Nån därute som har tips på nåt?

Nu är iaf min älskade make hemma!! Jaaaa Im so happy. Är däremot kluven, vet ju inte om jag ska skicka Lia till dagis imorgon. Som jag skrivit innan så misstänker jag ju förstoppning. Är det bra då att skicka henne? Hon är ju inte magsjuk på nåt sätt så det borde ju gå bra det enda är ju att hon är smått lågmäld, men konstigt då ;-) aja vi får fundera på det till imorgon.

Gubben och jag ska nu äta en bit kladdkaka och glo på Sopranos så jäkla bra men jag saknar mitt SoA!!

Forever and ever <3




Tjoo <3

Söndags mode!

Publicerad 2012-12-09 13:18:49 i

Åhh vilken skön Söndag än så länge. Här ligger jag och myser och bara njuter av mitt liv som är heeelt underbart. Vi har en heel vecka ihop med min gubbe att se fram emot. Det blir lite fixaotrixa vecka och sen har Lia Luciafirande på dagis oxå och det ska bli jätte roligt :-)


Hihi <3




Tjoo <3

Tjolahopptjolaheeeej

Publicerad 2012-12-08 11:27:56 i

Finns lite saker som jag borde ha införskaffat igår men visste ju inte att Lia skulle bli dålig. Eftersom gubben jobbar hela dan får vi klara oss med det lilla vi har :-\
Hon kräktes en gång vid fyra och sen inget mer, skönt att hon fått sova bra på natten. Tror inte det är Calici men däremot att hon har det lite besvärligt med förstoppning...inte första gången hon kräkts och vi misstänkt förstoppning då oxå. Hursom får vi se hur denna dag går. Hon ville iaf ha mer frukost och vatten imorse så det är ju ett bra tecken :-)


Min lilla pluttis <3




Tjoo :-)

Inget kräk än så länge!!

Publicerad 2012-12-07 23:30:02 i

Ska borsta tänderna och sen bingen. Allt lungt än så länge iaf. Barnen sover hos oss (mig) och gubben i barnens rum, bara för att han ska kunna sova ordentligt nu när han är sjuk och ska jobba helvetes 12-timmars helgen, men seeeeeen ledig vecka!! Jag längtar <3 :-)

Nåt annat jag längtar efter detta år är JULEN och NYÅR. Julen blir till skillnad från förra året vääldigt lugnt, mina tre hjärtan och jag såklart :-) Lia är ju liite äldre detta året så det ska bli spännande att se om hon förstår vad som händer runt om henne. Presenter och god mat mm can't wait!
Nyår firar vi i Sälen tillsammans med min fina pappa, och släktingar. En hel vecka blir vi borta och det kommer förutom as roligt även bli spännande so to speak, att bo med så många människor iiihhh!! Ja vi får väl se, det blir iaf vår första familjesemester woop woop.

Buenas noches
God natt


Tjoo :-)

Knowing me knowing you ahaaaa

Publicerad 2012-12-07 20:30:29 i

Tiden som jag skulle spendera genom att dansa lite Zumba, det sket sig! Istället blev jag inskriken av en Lia som "hysteriskt" skrek " mammaaaaa pom" in kommer jag och hon ligger bokstavligen och badar i kräk...bläää...jaha in i duschen med henne, tvätta kläder och sängkläderna (TUR att vi har tvättmaskin och tumlare hemma,hur gör familjer som inte har det???) och sen fajjtas med Lia som absolut inte vill gå ur duschen! Phuu....
Hon har verkat lite sänkt idag och sagt här på kvällen att hon har ont i magen, varit stenhård i magen tidigare på dan och sen lös en gång. Calici varning?? Hoppas inte!!! Tomas gick och la sig tidigt då han inte kände sig kry...men kunde inte undvika ;-) att komma upp när både Elvis skrek och Lia skrek haha om han var glad? Haha näääää inte så värst, stackarn!!

Aja innan kaoset hade vi i alla fall en lugn och fin kväll. Vi åt GOD mat, Ädelostbiffar med rostad potatis och rödlöksmarmelad!!! Tomas sa att det var en av dom Top fem godaste måltiderna jag gjort...TACK mitt hjärta. All mat jag lagar, lagar jag med hjärtat och själen!! Du fattar va?!

Nu sitter jag i min ensamhet och håller tummar o tår på att kräket var engångsförteelse ;-) glor lite x-factor och smaskar unnar-mig-dag-kaka med grädde mums men en bit och jag vart nöjd :-)


Dagens middag


och efterrätt :-)







Tjoo <3

Stanna tiden, nån...snälla!!!

Publicerad 2012-12-05 20:48:53 i

Alltså jag menar...när hände det här lixom?? Min lilla Elvis, min lilla pojke som bara för nån vecka sen inte ens kunde krypa! Min lilla kille som man fick bära när man skulle röra sig runt i huset. Han kryper och han ställer sig upp!! Hallå!! Åhhhh min lilla skit.

Nu lite sopranos, sen bingen :-)


Han är sååå tuff och gooosig som bara den <3<3<3




Tjoo <3

First time for everything :-)

Publicerad 2012-12-05 13:29:43 i

Idag efter lunch tyckte jag att det var dags att se vad Elvis tycker om Lussebullar. Han är ju trots allt snart nio månader och så är drt hans första ever hihi. Han gillade det vill jag lova, och bilderna här nedan säger allt tycker jag :-)!






Tjoo :-)

Natti natti <3

Publicerad 2012-12-04 22:03:32 i

Idag har det varit en vanlig dag hemma med barnen. Vi har lekt, tittat på barnprogram, lagat mat, och jag bakade lussekatter. Dom vart supergoda! Tittade på två avsnitt av The Sopranos och nu är det sängen som kallar :-)

Finns det nåt godare än Must och saffransbulle?






Tjoo :-)


Time goes by.

Publicerad 2012-12-04 14:35:58 i

Dagarna bara rullar förbi. Mina prioriteringar faller sig rätt naturligt på sånt som är lite viktigare just nu. Lia har ju slutat att vila på dagarna och hon visar ganska tydligt att hon inte gillar när jag sitter med mobilen, så du och bloggen faller lite i skymundan tyvärr! Dom enda gångerna jag kan/får skriva är nu när Lia glor på barnprogram en stund och sedan på kvällen när dom är nattade :-)

Men tänkte nu ändå dela med mig av bilderna från helgen. Vi hade det så jäkla mysigt och bra!





















Tjoo <3

Jävla skit!!

Publicerad 2012-12-03 09:29:11 i

Hatar mig själv just nu för att inte ha skaffat det där jävla körkortet!! Blir så förbannad på mig själv när barnen blir drabbade av min idioti.

Undrar du varför jag är så arg på mig själv? Jo, den här veckan är det min tur att lämna på dagis, och idag är det -16° på tok för kallt mao för min lilla plutt Elvis som tyvärr fortfarande hostar (mycket) och snorar :-( och det går inte att ha honom ute dom ca 4-5 km det är upp till dagis. Inte när det är så kallt!
Och att ha körkotet hade lättat den piss situationen av att "sitta fast" jämt o ständigt. Buuuhhuuuu!!

Hoppas iaf att du får en bra start på denna vecka :-)







Tjoo <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela