mammayarre

Välkommen till min vardag! En vardag som inehåller lite vab, hämtning och lämning på dagis, mat, mys och mkt bilder på mina barn. Inte mkt glamour här inte. Jag är inte ute efter att bli känd med min blogg, mest bara skriva av mig och dela med mig av mitt liv för familj och vänner. Många av dom som man inte hinner träffa när en hektisk vardag tränger sig på 😀💜

Mitt första EGO inlägg :)

Publicerad 2011-12-18 22:02:49 i Allmänt

Att lägga in lite bilder på sig själv är väl inget konstigt??! Betyder ju att jag bara tycker om mig själv ;) hihihi
Oki det blev tydligen bara en bild. Datan krånglar med uppladdningen! Som vanligt aarrrgghhh!! Håller på att smälta en choklad i vatten bad, som jag ska vräka i mig ;) haha svullo...jag?? Nääää hahaha.
Var på kalas idag. Sååå mysigt och kul var det! Skönt att få komma out of the house oxå. Giggi och Tomas stannade hemma, Tomas sjuk och giggi vill väl inte gå på småbarns kalas heller ;)
Men dem kom båda två och hämtade hem oss. Lia trött som en gnu, och jag likaså. Det tar otroligt på mina krafter att ens gå någonstans, men detta ångrar jag inte att jag gick till. U och D är så jäkla FINA och UNDERBARA människor!! Tomas och jag säger jämt att vi har tur som träffade dem och att vi får ha dem i våra liv. Vi spikade även att fira Nyår ihop. Dem och deras tre fina ungar kommer till oss och då ska vi ha det såååå jäkla nice! God mat och goooda drinkar (INTE för mig) står på menyn. För att inte tala om Fru U:as goda hemmagjorda Pannacotta!!! Längtar <3
Nu är min choklad smält och nu ska jag svulla ;). Förresten glad 4:de Advent!! Hade nästan totalt glömt bort :) snurriga Jag. Måste även tillägga att jag fick jättefint beröm idag på min blogg, vilket gjorde mig otroligt glad. Kul att den blir läst av dem man vill ska läsa och kunna följa Lias "uppväxt", speciellt när man inte kan vara nära och få uppleva den <3 Kram kram till er fina människor <3







Sista dagen på denna vecka!

Publicerad 2011-12-18 11:51:09 i Allmänt

Och bara 1 vecka kvar till JUL!! Idag har jag inget roligt eller intessant att berätta, för som många andra dagar har även denna dag varit LUGN! Alltså, klart att man gör saker, men inget som är roligt för er att alltid veta. Men tänkte ändå sticka in här kort och säga Hej. HEJ!  När man har en sjuk unge + en sjuk man så är det svårt att göra saker, då man måste anpassa sig lite efter deras  rytm. Idag är vi iaf bjudna på 8 års kalas för Lina, Herr & Fru L/L dotter. Är lite tveksam ännu på om vi ska gå, vill ju inte smitta andra barnen eller vuxna på kalaset. Tomas åker och lämnar oss och hämtar hem oss om vi bestämmer oss för att åka. Han är förkyld och känner inte direkt för att vara ute bland folk. Jag förstår han, det är knappt jag vet om jag ska åka med Lia då hon snorar järnet. 
 
Lia har ju varit sjuk hela veckan och missade i o m det sin inskolning. Ska ringa dit på Måndag och fråga hur man går till väga med inskolningen nu. Jag har nämnt tidigare att vi inte varit så nöjda med Lias placering där, så vi har nu ställt oss i kö på två andra dagisar. Hoppas hoppas att vi får en ny plats snaaaart. Det är ju fullt här på alla dagisar (som på många andra ställen), det är ju trots allt en liten stad med endast 23 000 invånare. Och här produceras unge efter unge i brist på annat hahaha, så vi får väl se hur det blir med Lias dagisplats ;).

Snart är det som sagt Jul mina vänner!!! Hur ska man hinna med allt???? Tomas jobbar eftermiddags vecka denna vecka, så det försvårar allt. Vi ska sätta oss ner och planera hur vi ska gå till väga. Det är mycket som ska fixas med. TUR är väl att lillasyster är här ;) ;), det visar sig att hon gör rätt mycket för en Dumle påse hahaha!! Hon som inte gillar choklad, men Dumle gillar hon, för det är ju en annan slags choklad hahahaha hon är sååå rolig så jag spricker av glädje ibland. Jag är SÅ glad över att hon "valt" (blivit tvingad haha) att fira Jul med mig och min familj, och tomas familj såklart. Tomas syster S och hennes två döttrar F & M ska komma hit och vara med oss på Julen. Tror typ att detta blir första Julen som min sida av familjen är splittrad på självaste Julafton. Pappa ska fira julen borta på annan ort tillsammans med sin sambo C. Bra och skönt för dem tycker jag! 
Mamma firar hemma med syrran o hennes familj, tillsammans med brorsan och hans sambo S. Skönt är det iaf att veta att morsan inte blir själv på Julafton! Tänk att nåt som förut alltid varit så självklart inte längre är det. Synd tycker jag, men vad ska man göra?! Jag vet att julen är en otrolig deppig tid för många, har även varit för mig. Men jag känner att jag inte har tid eller orken att sitta och deppa över nåt som inte har bot.  Jag känner att jag har så mycket att se fram emot tillsammans med min egna familj , att allt annat får jag antingen lägga åt sidan och ta itu med vid senare tillfälle. Eller bara gå vidare med mitt liv! Man gör sitt eget liv med dem verktygen som du har/får. Och det är precis vad jag tänker göra!

Snön försvann ju?? MEN jag ser ut genom fönstret nu, och det har smått börja snöa igen. Jiiippiii....det är så fint och mysigt med snö tycker jag. Vill ju ut o åka pulka med Lia. Måste dock erkänna att det är svårt att vara ute i snön med en 1 åring!! Hahaha speciellt när man är höggravid!! Lia kan ju gå, men det är svårt att gå när man inte har så långa ben, det blir ju inte direkt så stora kliv man tar. Tur då att pulkor finns :)
Nä nu ska jag logga ur från dummburken och bestämma mig för om jag ska gå på kalas och äta massa tårta och godsaker hmm vad svårt hahaha.
Jag önskar er en riktigt fin Söndag! Kram kram <3



Hon ser så förväntansfull ut??




Klart man är det när man  får glass som Lördagsmys <3




Bus och lek med moster giggi <3




Moster giggi är så entusiastisk när hon leker ;)




Så Lia leker hellre själv hahaha

Jippiiii!! Sjukstuga här.....

Publicerad 2011-12-15 20:21:11 i Allmänt

precis som jag skriver. Min lilla plutt är sjuk :( likaså syster giggi! Gubben snorar och snyter hela tiden. Fast jag måste nog säga att Tomas och jag är dem friskaste här. Allt är dagis fel, det är där alla får sina smittor ;) hihi. Så jag behöver väl inte tala om att det varit en lugn dag. Jag har varit piggare idag än nån annan dag. SKÖÖNT!!! Är så trött på att vara trött.
Lite luft har vi tagit idag iofs, vi var till "stan" för att handla lite käk. Vi passade på att gå runt lite och dessvärre tog vi bilen hem efter en kort stund. Frisk luft gör ju faktiskt bara gott!!

Idag har vi oxå tagit tag i att rensa  Lias leksaker. Hon har alldeles för många leksaker. Och hon leker knappt med hälften av dem! Nu har hon 10 leksaker framme, och vi tänker oss ett system , där vi plockar fram 10 nya varje månad. Vi byter alltså ut leksakerna istället för att ha 100 leksaker framme, som egentligen bara tar massa onödig plats.

Nu går jag in i en ny vecka med bebisen. Jag har gått 27 fulla veckor, så det är "bara" 13 veckor kvar innan han kommer!! Precis lika spännande är det som det var när jag väntade Lia. Olika fast lika på nåt konstigt sätt. Känner att jag är lyckligt lottad. Jag trivs med mitt liv, tillsammans med min fina underbara man och vår gudomligt fina dotter. Livet är defenitivt inte en dans på rosor och allt är inte alltid små fina rosa moln. Men just nu ler livet åt mig, åt oss! Och jag kan inte låta bli att le tillbaka :)

Nu tänkte jag fixa iordning lite julmust med lussebullar, och gå och sätta mig i soffan med resten av gänget och glo på en film :). Hoppas att ni fina får en fortsatt trevlig och fin kväll. För det ska jag!
Kram kram <3



                                                        Jag i vecka 27!! Kolla in magen, vad STOOR <3

                                     

Måndag igen!!...eller jag menar Tisdag ;)

Publicerad 2011-12-14 19:46:34 i Allmänt

Idag var jag på MVC (mödravårdscentralen) och gjorde en glukosbelastning. Jag fick göra det med när jag väntade Lia oxå, då man under graviditeten kan utveckla en så kallad graviditetsdiabetes. Provet var bra och inga konstigheter, vilket gjorde mig glad och nu kan jag släppa det. Testet går till på så sätt att man får fasta 6 timmar innan, och när man då kommer till MVC tar dem ett stick i fringret för att kolla vilket fastevärde man har. Sedan får man dricka en (apäcklig) sockerlösning. Två timmar efter man druckit lösningen tar man ytterligare ett värde och då ser man ju om det stigit från ursprungs värdet. Om jag ska vara ärlig så vet inte jag vad man gör om det är så att det skiljer mycket från fastevärdet. Som tur är behöver jag nu inte oroa mig för det! 
Jag fick även veta att vi inte får föda i Karlskoga, som vi ville! Det var riktigt trist tycker vi, både Tomas och jag. Eftersom vi födde Lia där och vi TRIIIVDES så jäkla bra med bemötande, vård och allt där. Örebro ligger ju klart närmre än vad Karlskoga gör men det gjorde oss inget, för vi trivdes verkligen INTE med Örebros Förlossning. Men vi får väl ge det en andra chans! Först tyckte jag att det var konstigt när barnmorskan sa första gången att vi möjligtvis skulle få en nekelse p g a att mitt BMI (bodymassindex) var för högt relaterat till min övervikt då. Men vaddå.... vi födde ju Lia där när jag var överviktig. Vad hade ändrats från då tills nu frågade jag mig själv?! Men det är ju för att Karlskoga är ett så pass litet sjukhus att dem inte har tillräckligt många Läkare på plats, OM det nu skulle hända nåt med bebis eller mig och jag skulle bli tvungen till att göra kejsarsnitt, så finns det inte tillräckligt med resurser där. Och det är väl skönt på nåt sätt att det är så. För såklart att man vill ha bästa möjliga vård OM det nu skulle hända nåt. Men jag tror och HOPPAS verkligen att allt kommer gå bra! Det gick ju så bra med Lia, kan man ju tycka. Men INGEN graviditet är den andra lik. JO tack, det har jag nu fått erfara hahaha!

Tydligen så bär jag (inte barnet) på något riktigt illa denna gång, som enligt min svägerska sus påverkar henne så pass att hon har svårt att vara med mig!! Hahahaha fan vad jag har g garvat åt det idag, när hon var här. Ja jag kan väl inte annat än säga att jag hamnat i någon slags "graviditetsbubbla", tror nog många hamnar i en sådan, men jag känner inte igen det eftersom jag inte gjorde det med Lia.
Men nu, nu går jag omkring som en zombie här hemma, och ute i världen hahaha tycker det är så roligt!! Det är som om min kropp och huvud på nåt konstigt sätt har börjat sortera vad som är viktigast för mig att ta in just nu. Jag har full pejl på Lia, hushåll och sådana saker. Men prova att ha en konversation med mig så ska du se att jag försvinner in i drömmarnas land. ;).  Tror att detta fenomen beror på att jag har tillräckligt med att bry mig om saker som är "viktiga" så att min hjärna inte tar upp nån annan info. Titta på film är ju typ nu omöjligt för mig. Jag är ju så satans trött att jag inte har energi övers för nåt!! Känns det som iaf.

Jag har ju, i o m att jag inte bloggat tidigare glömt att berätta för er att syrran Gisela är här igen. Hon kom hit under tråkiga omständigheter,kan tyvärr inte berätta då det inte är min  sak att outa henne här på bloggen, men vi är glada över att ha henne här!! Och jag kan bara säga att det känns jävligt skönt att hon litar så pass mycket på oss och att hon verkar trivas i väldigt bra i vårt sällskap. Jag känner mig hedrad över att hon vänder sig till mig!

Ni kanske inte tycker att jag borde ha en blogg?? Ja jag menar, när jag ändå "slarvar" med att skriva! Men jag orkar lixom bara inte när jag hamnar i min "bubbla". Ähh vi får se vad som händer, kanske blir jag bättre, eller så lägger jag ner helt och hållet.
Antar att det inte kommer bli bättre sen när Lillen E har kommit??!! Nu kommer syrran att tycka jag är as tråkig för jag har skrivit sååååå mycket hahaha eller hur giggi??? Men hon ligger ju ändå bara och sover HELA tiden så hon kommer nog inte läsa detta ändå ;). Hon somnade på köksgolvet idag hahaha och sen somnade hon på en stol i hallen hahaha och även när Tomas åkte för att hämta mig på MVC tidigare idag hahaha, när vi kom hem låg Lia och skrek i sitt rum och giggi sov inne i vardagsrummet hahaha h! Hon hade somnat om efter det att Tomas väckt henne för att tala om att han skulle åka och hämta mig hahaha förlåt för att jag skriver hahaha hela tiden, men det är så jäkla roliiiigt att se henne så trött verkligen heeela tiden. Tror nog att det är som svägerskan säger! Att jag "smittar min omgivning med mina graviditets hormoner hahahahahaha!! Tänk om det verkligen skulle vara så?? Det skulle ju i så fall vara skit roligt. ja...att en graviditet smittar av sig, på nåt konstigt sätt.
Eftersom vi inte gjort så mycket annat än slappat, så har jag inga bilder att bjuda på, men jag ska se till att ta lite bilder och lägga upp...snart!!
Nu ska jag gå och däcka i soffan, kanske kanske kanske se en film! Att se film är ju värsta sömnmedlet för mig just nu, så det kanske skulle vara jätte skönt att gå och sova i tid!
Hoppas att ni har en jättefin kväll, för det ska jag ha! Kram kram <3

Svin halt!

Publicerad 2011-12-12 22:01:18 i Allmänt

Precis vad det var idag när vi skulle bege oss hem från Dagis! Som tur var så skjutsade gubben upp oss, för annars hade det varit helt omöjligt för oss att komma någonstans.  Idag blev en tuff dag fuyiskt sätt. Jag och Lia promenerade hem från dagis idag eftersom gubben jobbat natt, och låg och sov då.  Att det var snorhalt hjälpte ju inte direkt. För att komma till Lias dagis måste man ta buss från vårt hus in till "stan" och från "stan" ska man ta en annan buss, en buss som inte går förrens 10:40, och vi ska vara på dagis 09:00. Med bil tar det ca 10 min!! Så ni förstår ju att man måste ha körkort!! JAG måste fixa det SÅ FORT DET GÅR! Det är ungefär 5 km från huset vi bor i till dagis, hade jag inte varit höggravid och inte haft foglossning så hade det varit en perfekt motionspromenad för mig. Men nu är ju läget som det är, och KÖRKORT NÄSTA ;)!!

Jag undrar vad denna vecka har att erbjuda. Då menar jag ju såklart förutom Lias inskolning som är denna vecka. Hmm...återstår att se. Ska försöka ta massa med bilder, för det verkar populärt här på bloggen ;). Kanske ska ha en bildblogg istället? Inte skriva så mycket, för det tycker mmin lilla syster Gisela är as jobbigt hahaha hon sa det när hon var här. Ja att jag skriver för mycket text och visar för lite bilder. SÅ mer bilder ska det bli :)
Ska hålla gubben sällskap nu, så han inte känner sig ensam hihihi :)
Kram kram <3

Min lille Prins <3

Publicerad 2011-12-11 22:53:06 i Allmänt

Det känns som att dem enda gångerna jag hinner njuta av min lilla kille i magen, är när jag sitter i soffan själv. När dagen har gått och mitt lilla hjärta ligger och sover, då, då börjar killen ge sig till känna :) Känns så härligt att känna "skrapningarna"  från ena sidan till den andra. Spark mot blåsan samtidigt som man känner ett huvud upp mot bröstet. Finns inget bättre än att känna det lilla livet inom mig igen. Njuter lika mycket som jag gjorde med Lia. Visst, man njuter inte direkt av krämperna man har, foglossningen är nog värst. Den som haft eller har foglossning vet vad jag talar om. Det är hemskt, men jag har ju en liten tjej att ta hand om om dagarna, så så mycket vila upp sig blir det tyvärr inte. Jag passar på att ta det lugnt när gubben är hemma, det är då jag kan släppa allt och jag vet att han fixar. Nästan...hahaha...gubben skrattar säkert när han läser detta, för han vet att jag inte släpper allt bara sådär, jag är ju ett controlfreak till 100 %! Det är bara ibland jag är en kärring! Eller hur älskling ;)?? Men han har erkänt att han ÄLSKAR sin lilla biaaatch som han har här hemma hahahaha och han vill inte ha nån annan!! Sådeså :)

Nu ska jag gå och sussa och lääääääängta efter min underbara gubbe <3
Dröm sött alla ni därute <3 kram kram

Kort/lång dag!

Publicerad 2011-12-11 19:18:37 i Allmänt

Lia och jag tog bussen in till "stan" idag. Vi hade ingen välling hemma, och gubben låg och sov. Det blev bussen dit och en promenad hem, som tog ca: 1 1/2 timme!! Har man foglossning så har man :)!
Imorgon är det Måndag och gubben är ledig heeela veckan, skönt! För att inte tala om att det är Lias sista inskolningsvecka. På måndag vill dem att vi sakta men säkert lämna Lia ensam med dem. Lite åt gången, så vi får se hur det går.  Tror det kommer gå bra då Lia är en tuff liten tjej. Men hon har aldrig varit själv med främlingar förut så det ska verkligen bli spännande att se hur det kommer att gå. Funderar stenhårt på att se en film då det inte går nåt bra på tvn och Lia sover för kvällen. Köpte lite söndags godis oxå, som jag ska gotta i mig ;) Hoppas att ni haft en underbar helg. Och att ni får en fortsatt trevlig Söndag kväll! Kram kram från oss <3



3:e Advent idag!!!





Brasan igång! Så nu är det varmt och skönt här hemma <3

God natt!!

Publicerad 2011-12-10 20:32:54 i Allmänt

Hoppas ni haft en bättre dag än vad jag haft! Lämnar er med en bild på mitt finaste hjärta <3

                                    Världens finaste och bästaste unge!! Mamma älskar dig <3
                                   

Vecka 27 (26+3)

Publicerad 2011-12-10 19:35:49 i Allmänt

                                                                   

Ang inskolning!!

Publicerad 2011-12-10 13:49:16 i Allmänt

Jag ser ju att det är folk som läser detta! Så min fråga till er som läser detta och har barn eller kanske rent utav jobbar eller har jobbat på Dagis, kan kanske svara på denna fråga!!?? Hur  ska en inskolning gå till? Hur har eran inskolning gått till? Vet att det kan vara annorlunda på alla ställen, men känner att jag inte vet hur jag annars ska få råd om våran inskolning går till på "rätt" sätt! Vore otroligt tacksam om ni tog er tiden och kanske svarade på denna fråga. Kram kram <3

Fyyyy....

Publicerad 2011-12-09 21:09:39 i Allmänt

vad ooooont jag har i ljumskarna!! Syrran följde med mig och Lia till Dagis idag. Gubben jobbar ju natt så han kan ju inte. Och då var det trevligt att syrran ville följa med. Jag har inget körkort ÄN!! Och då får man ta vissa smällar. Speciellt om man bor i en liten stad, där man verkligen behöver ha det. Bussarna går ju inte som tunnelbanorna i STHLM, det vill säga att dem inte går var 5:te min. Nää här går bussarna typ 1 gång i timmen. Gubben var såååååååååååå snäll och höll sig vaken när han kom hem efter en natts arbete, just för att skjutsa upp oss till Dagis. Mitt misson var att bege mig från dagis hem efter Lia två timmars inskolning. Det var nog det mest hemskaste jag behövt göra tror jag. Det var tortyyyr!! Oplogade trottoarer, regn, slask, och foglossning på det. OOuuuuchhhh säger jag bara. Hoppas hoppas det blir bättre av en natts vila!?
Imorgon åker syrran hem :( det har varit roligt att ha henne här. Hon kommer nog snart tillbaka tror jag. Eller hur giggi??? Måste ju oxå tillägga att min fina älskling snart har ledig vecka, igen :). Ska bli så skönt att ha han hemma så länge som sju dagar. Lia har sin sista inskolningsvecka då oxå. Ska berätta lite en annan gång, men vi är inte riktigt nöjda med Dagiset.
Sitter o glor på Idol nu. Så jag ska hålla syrran sällskap, hennes sista kväll här. Men jag  önska er en riktigt skön och underbar helg! Kram kram <3

Fan....

Publicerad 2011-12-08 20:48:22 i Allmänt

ser fortf inte vad jag skriver!! Tänkte göra ett försök iaf och låta det ta den tid det tar!  Oki det är Torsdag idag, det betyder att Tomas jobbar natt denna vecka :( trist...men jag är ju inte ensam , jag har ju syrran här och min lilla plutt Lia. Även om syrran bara sitter mest med sin mobil i fejjan och glor hahaha. Näää skojja giggi! Hon har verkligen varit social (sover mest hela tiden) och varit SUPER med Lia. Lia verkligen ÄLSKAR henne!! Ni kanske tror jag överdriver, men det är sant! Dem har en kontakt som är så fin. Sa ju i tidigare inlägg att jag inte träffar min familj så ofta, men Gisela är nog den som varit och hälsat på oss mest, och det uppskattar jag av hela mitt hjärta!. Känns lite ibland som om att man "straffas" för att man har bil. Dumma kommentarer som "ni har ju bil, ni har det mycket lättare att ta er till oss" HATAR det! Det är väl inte så jävla mycket lättare bara för att man har bil. Resan är ju nästan lika lång ändå. Fast den bästa är ju "skyll er själva för att ni flyttade så långt" usch....om folk visste vår historia så skulle dem inte säga så!! Familj som vänner!! Men strunt i det. Vill ju inte vara en BF!

Idag var Dagis stängt, så vi spenderade dagen hemma. En dag som mest gick i vilans tecken. Lia vaknade 04:45!! Jag gick in och gav henne nappen och hon somnade om phhiuu. Vaknade igen 07:30, mycket bättre tycker jag! Vi var uppe och lekte en stund i hennes rum, fram tills att hon tro det eller ej, pekade mot sin säng, och sa där där. Jag frågade henne om hon ville vila, märkte ju även på hennes humör att hon började bli grinig, så jag lade ner henne i sängen gick ut ur rummet stängde dörren och inom loppet av 10 min så hade hon somnat!!!! Jag målade naglarna och gick själv och la mig och vilade. Vi vaknade igen 13:00!!! Hahaha shiiit nästan tre timmar låg vi och vilade. Skönt var det. Händer aldrig kan jag säga.

Det har som sagt varit jäkligt lugnt idag och vi har alla bara slappat. Jag har nu bakat Kladdkakemuffins som jag tänkte att vi skulle mysa med ikväll innan gubben min åker till wöörk! Så jag tänkte lämna detta och även lägga in lite bilder som jag igentligen skulle lagt upp igår, men jag fick bitchflip och sket i det! Så jag får väl önska er en riktigt trevlig Tordags kväll. Kram kram <3



Lia som sitter i en pulka för första gången!! SÖTUNGE <3

Syrran med en snöätande plutt :)






Här byggs det snögubbe....





som Lia inte gillade hahaha




Snölyckta på dagen....




Som blev ännu finare By Night ;)

Sorry!!!

Publicerad 2011-12-07 20:38:08 i Allmänt

Den här jäääääävla blogg.se suger!!! Jag hoppas det här kommer fram, för skärmen är halvt borta. Ser bara vad jag skriver i början. sen efter hälften försvinner halva sidan. ORKAR inte. Jag får väl hoppas att det är fixat till imorgon. Tänker inte blogga om jag inte ser vad jag skriver. Hoppas ni förstår!!?? Kram kram <3

SNÖÖÖ!!!

Publicerad 2011-12-07 15:59:33 i Allmänt

Vad härligt det är med snön som kommit, tycker jag! Den verkar få ligga kvar på marken oxå. Hoppas hoppas att den får vara kvar. Vi har precis varit ute allihopa och byggt snögubbe och snölykta. Hade lite snöbollskrig oxå ;). Lia är lite ostadig i snön, men hon klarar sig ganska bra ändå. Jag ska snart börja med maten, Tomas och Gisela är iväg och handlar. Tänkte jag bara skulle lägga upp lite bilder!



Bättre att sitta ner i snön än att gå i snön :)





Snöflingorna fångar man med tungan hahaha så söt!!





Vad ska Gisela göra med den stora snöbollen??





Starta krig såklart!






                                                Mer bilder kommer lite senare! Kram kram tills dess <3












God morgon Onsdag!!

Publicerad 2011-12-07 08:55:58 i Allmänt

Äntligen har den efterlängtade snön kommit! Det ser så fint ut med det vita, som ligger så fint på marken. Tomas och Lia har precis åkt iväg till Dagis. Hur konstigt känns inte det då??! Att vara "själv"? Konstigt känns det! Själv ska jag iväg snart på ett möte med AMS. Ser defenitivt inte fram emot det, att sitta i två timmar! När jag är så trött. Jaag kommer ju somna hihi! Men jag gör det jag måste ;)
Hoppas ni får en underbar dag!! Kram kram <3


Se så fint det är med snö!




Lia tycker det ser konstigt ut med fotspåren i snön :)




Det knarrade så mysigt under fötterna när dem gick :)




Hej då! Ha en bra dag min älsklingar <3

Ja....

Publicerad 2011-12-07 00:50:01 i Allmänt

Då sitter man här och har precis hängt tvätt. Ska ju även berätta att vi har finbesök, i form av min lillasyster Gisela! Hon ska vara här hos oss i några dagar, jätte kul tycker jag! Hon har inte träffat Lia (eller oss) sedan Lias 1 års dag för två månader sen. Mycket har ju hänt sen dess, så det ska bli roligt att se Lias min imorgon när hon vaknar, inte för jag tror att Gisela kommer vara vaken den tiden men dem har flera dagar på sig att hänga :). Det som är skönt är faktiskt att Lia gillar Gisela jätte mycket, även då dem inte träffas så ofta så märks det på lia att hon verkligen gillar syrran. Men jag gillar henne oxå, hon är en grym tjej lillsyrran. Hon måste bara förstå det!

Så då hoppar jag lite här nu, och tänkte berätta lite kort om Lias första dag på Dagis! Jag kan knappt fatta att hon börjat på dagis än. Min, vår lilla tjej börjar bli stor!! Jag skriver detta med gråten i halsen, mest för jag e så jävla hormonig och jag bölar för ALLT nu för tiden. Men när det kommer till min lilla skrutta så blir jag så sentimental. Är det så? Känner alla mammor/pappor så om sina barn? Jag vet att jag inte är den enda, men jag erkänner att jag är såååå jäkla blödig för denna lilla unge alltså! Självklart så går det i vågor, för den som säger att föräldraskapet är så UNDERBART jämt. Ljuger enligt mig. För det är det inte kan jag tala om för er. Så har det inte varit för mig iaf, kanske inte många som vågar erkänna en sådan sak just för att det är så tabu att inte alltid älska sitt barn. Men föräldrar som vågar erkänna en sådan sak för mig är starka människor, för det är inte alltid lätt. Och det är inte alltid roligt. Men det måste få vara så, för annsra skulle man ju bli galen om allt alltid var så perfekt. Ska sluta där för jag känner att jag börjar såra ut lite i min berättelse, men det blir ofta så för mig, jag börjar prata om en sak och går rakt in i en annan. Men iaf, Lias första dag! Hon var så duktig min lilla tjej. Hon var lite blyg i början, men inte så konstigt. Hon fick ju träffa folk hon aldrig träffat förut, och då tycker jag det är heelt normalt att vara lite avvaktande. Det gick typ 5 min och sen fanns inte jag eller Tomas för henne!! 5 min!!! Glömmer man sina föräldrar så fort?? Hahaha vi tyckte det var underbart, för jag hade byggt upp så mycket känslor kring detta med Dagis och dem känslorna försvann när vi genast kom dit. Det tackar jag Tomas mycket för, men även ett tips jag fick från Helen, en tjej jag jobbat med när jag jobbade i STHLM. Barn är mycket som hundar. Dem känner av alla känslor som vi känner, och det blir så lätt att man överför sina "negativa" känslor på dem och då blir det risk för att hela upplevelsen inte blir bra för Lia. Så jag höll mig väldigt lugn och verkligen försökte att inte vara negativ. Det funkade! Jag blev rätt så nöjd med mig själv för att jag gav Dagis en chans. Det gick super, Lia trivdes som fisken i vattnet! Det var så härligt att se henne gå där och prata och leka med sina nya fröknar och barnen. Hon fick vara med på deras fruktstund, hon älskar ju mat så det var roligt att hon fick uppleva det för första gången. Hon var så duktig!! Det vi tyckte var ett av många plus var att, när vi skulle gå därifrån så vinkade fröknarna till henne. Och hon vinkade tillbaka till dem!! Hon har kunnat vinka hej då bra länge, men hon är väldigt väldigt snål på att visa att hon kan det. Så det var jätte roligt att se.

Tänkte inte skriva så mycket mer nu, då syrran giggi tycker att jag skriver för mycket text till min inlägg ;)
Bilder tänkte jag lägga upp imorgon. Då ska ni få se lite Dagis bilder på min skrutt och lite annat såklart!
Imorgon går Tomas med Lia på inskolningen själv, då jag är sjuk. Spännande!! Jag ska däremot gå på möte på AMS (arbetsförmedlingen) mellan 10-12! Jippiii....NOT....sjuk och allt!! Nää det hade jag hellre hoppat. Men det är obligatoriskt när man går på A- kassa :(

Jaja sov så gott alla ni fina! Vi ses. Kram kram <3

Buuuhuuuu.....

Publicerad 2011-12-05 20:25:57 i Allmänt

just så känner jag!! Jag ber er ha överseende, då jag gått och blivit sjuk. Jag lovar att uppdatera om Lias första dag på Dagis, så fort jag blivit liite piggare. Det är tufft att vara höggravid och sjuk samtidigt som man ska vara mamma och fru. Allt jag har att säga är att jag är en lyckost som har en man som älskar mig, och tar så bra hand om mig när jag inte mår bra. Och inte bara mig utan han tar så bra hand om Lia och allt annat, så slipper jag göra det och kan bara kurera mig själv <3

Hoppas att ni därute håller er friska! Kram kram och på återseende <3
Juste det SNÖÖÖÖAAAAR....jiiiippiiiiii!!!!

Söndag!

Publicerad 2011-12-04 20:05:03 i Allmänt

2:a Advent, för att vara mer exakt. Det är Jul snart hörni!! Här sitter jag med nylackerade naglar, det blev rött nagellack på mina händer och fötter. Ska visa med kort sen vad för nagellack jag använt. Jag har såå korta naglar (nagelbitare) men jag tycker man kan ha fina naglar fast man har dem korta, det gäller bara att sköta om dem. Jag gillar att fixa med mina naglar. Men det är klart att dem ibland ser för jävliga ut, fråga Tomas, men det är för att jag inte alltid orkar fixa med dem. Det är så här inför jul det kan vara fint att måla dem lite ;)
Dagen har varit lugn idag. Om man nu kan säga det, när man har en vilding till unge här hemma. Vi gick upp 06:00 idag, dock inte alla tre på samma gång hihi gubben fick sova 1 timme extra idag då jag kände mig snäll. Vi var till "stan" idag en snabbis. Handlade lite gott till ikväll, då vi ska titta på film, och myysa. Det har varit fint väder idag, och jag ångrar stenhårt att vi inte gick på Nora Julmarknad idag istället. Men men man kan ju inte förutspå väder. Dagen har iaf varit super härlig. Lia ligger nu och sover, hon har fått bada idag. Låter som om hon inte fått duscha på ett tag, men det är så fallet varit. Hon har varit förkyld i 1 vecka nu och det är inte förrens dem senaste 2 dagarna som hon har varit bättre. Så då har jag inte velat bada henne när hon varit sjuk. Hon älskar ju att bada, tyvär har vi inget badkar men nedan följer lite bilder på hur vi löser det. Funkar för oss iaf ;)! Skulle vilja ta henne till badhuset nån gång, tror hon skulle gilla det. Vi får helt enkelt planera in en dag.

Har ont i magen nu!! Men varför? Det börjar ju ungar på dagis varje dag! Varför är denna unge så speciell?! JOOOO för det är MIN unge som börjar på dagis IMORGON!!! Mina känslor är upp o ner nu kan jag säga. Vet inte hur, vad jag ska tänka, känna, säga. Kanske ganska tydligt vad jag känner när jag skriver detta. Men fan vad man känner sig, JAG känner mig dålig, dålig för jag "lämnar" bort mitt barn! Min älskade Lia...snyft...jag vet att dagis är bra för barn, och jag vet det kommer gå bra, för hon är en krigare min unge. Precis som sin mor och far. Men om jag nu vet att det kommer gå bra, VARFÖR gör det då ont i mitt mammahjärta <3? Känner mig så fjantig! Jag vet även att det jag känner nu förmodligen kommer att ändras den dagen då jag ger Dagis en chans. Eller t om med när E kommit till världen! Jag kommer säkert tycka det är super skönt att ha Lia där då, men jag vet inte. Det jag känner idag, känner jag som sagt idag just nu, kanske jag inte känner så här nästa vecka, eller om två dagar. Vi får se helt enkelt, men just nu är mina känslor som en bergodalbana och jag bölar som bara den. Snyft snyft....Det är imorgon vi har första mötet, vi ska lägga schema och få träffa personal. Mycket blandade känslor ska ni veta. Men vi tar en sak i tagen, framförallt en dag i taget. Vi får väl först se hur morgondagen ter sig. Mer om det imorgon!

Jag lämnar er med lite bilder. Hoppas ni har/får en fin 2:a Advent därute! Kram kram <3


Från när vi var på väg till Julmarknaden, man ser inte men det
öste ner!



Typ dem enda stånden vi var på.



Lia leker med is för första gången



Mitt älskade lilla hjärta! Mamma älskar dig <3



Hon ser så stor ut, hon är stor. Men ni fattar ;)




Lia i sitt "badkar"! En plast låda hahaha




Hon tycker den duger iaf ;)




Dessa nagellack använde jag idag. Man ser inte så bra på bilden
men det är två olika röda. Den till Hö är lite ljusare med lite glitter
och den till Vä är lite mörkare. Skit snyggt ihop!




Åhhh man ser inte, men det blir super fint ihop :)

Redan hemma!

Publicerad 2011-12-03 16:00:46 i Allmänt

Ja folk. Det vart så att säga ingen Julmarknad för oss. Vi åkte hemmifrån pigga o glada alla tre, kom hem, frusna, blöta och riktigt besvikna. På väg in till marknaden började det att dugga lite. Det slutade upp med att det spöregnade, det verkligen ÖSTE ner. Regn blandat med snö, ja ni kan nog tänka er hur satans kallt det var. Vi gick runt i ca 15 min, innan vi tog det smarta beslutet att sätta oss i bilen och åka hem igen. Pluttan var kallt och blöt, trots bra kläder och regnskydd på vagnen. För ni vet ju, det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Så jag är ledsen att behöva lägga upp ett trist inlägg, och det vart inga kort heller. Hoppas ni haft en bättre eftermiddag än vad vi haft!? Vill tillägga att det fortfarande spöregnar och det är nu sviiiiin kallt i huset , så vi eldar för fullt. Ikväll blir det Så Mycket Bättre, woohooo!! Kram kram <3

Nora Gammeldags Julmarknad!

Publicerad 2011-12-03 11:26:02 i Allmänt

Det är dit vi ska idag. Jag älskar marknader med stånd (hihihi) antingen hittar man mycket fint eller så hittar man bara skit. Lias anra tur till en marknad. För någon månad sedan var hon och jag till Linde marken. Då var det varmare, nu är det kallt ;).  Men det ska bli mysypys. Ska ta bilder så ni får se.
Har precis vaknat efter att ha vilat i två timmar...skönt...måste passa på nu när tjejen börjar dagis på Måndag. Vi ska käka lunch, sen sticker vi. Önskar er en riktigt fin Lördag! Kramkram <3



                                         

Helg!!

Publicerad 2011-12-02 20:23:06 i Allmänt

Ännu en dag som snart går till ända! Sitter o väntar på att Idol ska börja. Lia sover, middagen undan dukad, kaminen i  full fart. Varmt o skönt här hemma nu. Idag till middag åt vi, Krämigpasta med stekta chaminjoner i vitlök med räkor och sallad. Mumma!
Efter lunchen idag, åkte vi till svägerskan Susanne. Susanne bor ca 15 min med bil härifrån där vi bor. Vi skulle träffas vid en lekpark som finns i närheten av där dem bor. Det var en fin lekpark, men Lia uppskattar inte lekparker riktigt än. Hon kan ju inte göra så mycket. Men snart så. Det som var intressant för henne var hästarna vi var och titta på. Det var skönt att få komma ut, och det som är så skönt med att bo här ute, är att man inte har långt till naturen. Tomas och jag älskar att vara ute i naturen, speciellt Tomas. Han är en riktig skogsmulle min gubbe. Så fint med naturen.
Oj nu börjar Idol, ska lämna er med lite bilder från dagen. Kraaaam och hoppas att ni får en jättefin HELG!! Vi ska verkligen NJUTAAA, lite mer än vanligt, då Lia min lilla plutt på Måndag börjar dagis :( Kram kram från oss <3


Lia i stora gungan med sin kusin Felicia :)




Lia älskar att leka med sand




Och nu gillar hon även hästar ;)





Fina hästar....och super väder!







Hej hej!!

Publicerad 2011-12-01 21:22:48 i Allmänt

När jag inte sitter här, så passar jag på att vila ;). Därav att det bara blir ett inlägg idag. Jag har hållt igång hela dagen med min familj, och när man är på språng har man inte tid med datan. Man kan heller inte blogga när man vilar emellanåt ;)
Idag gick vi upp tidigt, eller Lia gick upp tidigt rättare sagt, och vi hängde på. Vi käkade frukost, och fixade lite mer pynt, i form av, Apelsiner med nejlikor. Ni vet, såna som man hänger på rött band. Och jag kan lova er att det luktar så förbannat gott i vårt hus nu. Efter frukosten så var Lia helt slut så hon somnade strax efter 09:00 och då passade jag och gubben på att vila en stund. Gubben somnade som vanligt på sin matta och vaknade efter en stund, ganska utvilad. Jag hade svårt att vila , för jag hade ont i magen, men gubben övertalade mig att lägga mig på mattan och jag slocknade som en stock. Vaknade till av att Lia vaknade vid 11:30 och gubben tog henne, medans jag somnade om. Och sov mig igenom när hon tydligen hoppat och stojjat som bara den brevid mig. Hur trött är man då?? Hahahaha gubben bara frågade mig hur fan jag kunde sova när hon röjde så!? Jag kan nog sova mig igenom ALLT, förutom när det kommer till när jag har Lia själv. Då kan jag minsann inte sova. Men det är skönt när man är två hemma, för då vet jag att jag inte behöver vara 100% "närvarande", och i vårt förhållande så är vi två! Och då betyder det att vi delar på allt. När den ene av oss inte orkar, så tar den andra vid. Det är så Tomas och jag funkar iaf. Hur funkar det i era förhållanden??

Vi valde att äta lunch ute idag. Så när vi alla i familjen vaknat pigga o glada efter våran nap, gjorde vi oss iordning och brassade in till "staden"! Var lite orolig över hur det skulle gå, då det var Lias första gång som hon äter ute. Måste medge att det gick otroligt bra! Hon är en riktig flörtis, så såklart att hon flörtade med folket där hihi sötnos. Vi åt Buffé, och jag tog Sjötunga med potatis och skagenröra, och gubben och Lia tog Köttfärslimpa med potatis brunsås och lingon. Det var gott!
Efter lunchen tog vi en runda på "stan" och handlade lite saker vi behövde. Bla gardinstänger och lite varor till dagens middag, som skulle bli Kasslergratäng mmm vad gott. Sen var det skönt att bara gå omkring och strosa lite. Dessvärre fick jag ännu ondare i magen så vi åkte hem, lika bra det för Lia var helt slut och somnade på en gång väl hemma. Jag somnade till en kvart i soffan, det var skönt. men sen var det bara att sätta igång med maten.

Nu vid denna tid sitter gubben i soffan med sin go´ Whiskey och jag sitter här. Lia sover efter en del prat innifrån hennes sovrum. Hon är så duktig, hon kan nu om man frågar henne va hästen säger, så gnägger hon hahaha och frågar man hur bilen låter så brummar hon. Det går så fort, men jag säger det, hon är såååå smart vår unge. Hon har börjat säga till när hon kissar i blöjan, vi håller på att potträna henne smått och då sätter hon sig med blöjan på pottan och kissar. Bättre det än ingen tillsägelse alls!? Eller hur? Hon säger hej, tack, titta, där, kissat (ttittat) och pekar på blöjan, mamma, bappa, ajaj, shhh och ooj. Hon kan så mycket mycket mer, men det skulle ta en evighet för mig att skriva ner vad hon kan min lilla skatt. Hon är grym med andra ord <3!!!

Ska nu gå och bänka mig framför tv:n en stund och zappa lite mellan kanalerna :) innan jag slocknar för natten. Hoppas värken i magen är borta till imorgon, annars har jag blivit beodrad att ringa till doktorn, aj aj kapten får man säga då, speciellt när det är stränga order från högre makten hihihi min älskling ;)
Sov så gott alla ni där ute som läser denna "öppna dagbok", det uppskattas!! Kram kram <3



                                      Apelsinerna i köket!
                                     



                                 
                                      Denna spikmatta kan jag varmt rekomendera er att skaffa!!
                                     




                              

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela